Yabancı Dil (İngilizce)Yeterlilik Sınavı (Bir önceki Akademik yılda Zorunlu İngilizce Hazırlık programından başarısız olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencilerine)

Bir önceki Akademik yılda Zorunlu İngilizce Hazırlık programından başarısız olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencileri için 28 Eylül 2021 Salı günü saat 14:00-16:00 arasında üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası 102 nolu derslikte yüz yüze Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

1. Sınav Soruları, Soru Sayıları ve Puan Hesaplaması

Sınavda aşağıdaki tabloda gösterilen puan dağılımına göre öğrencilerin kelime bilgisi, dilbilgisi, okuma, yazma ve dinleme becerilerini ölçmeye yönelik sınav soruları sorulacaktır.

Yabancı Dil Becerisi

Soru Sayısı

Puan Karşılığı

Kelime Bilgisi

1 puan x 11: 11 puan

Dilbilgisi

1 puan x 25: 25 puan

Okuma(8 adet okuma parçası x her parça ile ilgili 3 soru: 24 soru

1 puan x 24: 24 puan

Yazma (Verilen bir konu ile ilgili                bir kompozisyon yazma)

20 puan x1: 20 puan

Dinleme

2 puan X 10: 20 puan

Toplam

100puan

Sınavdan 70 puan ve üzeri puan alan öğrenciler, ayrıca İngilizce konuşma sınavına gireceklerdir. İngilizce konuşma sınavından 70 puan ve üzeri puan alan öğrenciler Zorunlu İngilizce Hazırlık programından muaf sayılacaklardır.

2. Sınavın Seviyesi

2.1. Bir önceki Akademik yılda Zorunlu İngilizce Hazırlık programından başarısız olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencileri için Yüksekokulumuz tarafından yapılacak olan Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlilik Sınavı Orta-Üstü (B2) düzeyinde olacaktır.

3. Sınav Süresi

3.1. Sınav süresi 120 dakikadır.

4. Sınavın Uygulanması

4.1. Öğrenciler 28 Eylül 2021 Salı günü saat 14:00-16:00 arasında üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası 102 nolu derslikte yüz yüze Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlilik Sınavına gireceklerdir.

4.2. Sınava girecek olan öğrencilerin listesi 27 Eylül 2021 Pazartesi günü Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında duyurulacaktır.

4.3. Sınavda, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları görev alacaklardır.

5. Sınav Sonuçlarının İlanı

Resmi sınav sonuçları öğrencilere 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Yüksekokulumuz web sayfasından (http://ydyo.usak.edu.tr/) duyurulacaktır.

6. Covid-19 Küresel Salgını ve Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlilik Sınavı

Covid-19 küresel salgını nedeniyle Yabancı Dil (İngilizce) Yeterlilik Sınavı öğrencilerin ve sınav görevlilerinin sağlığını korumak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır.

Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü

İletişim için sınav koordinatörü bilgileri aşağıdadır:

Öğr. Gör. Abdullah YÜKSEL

E-mail: abdullah.yuksel@usak.edu.tr