Öğrencilerimizin kariyerler hayalleri hakkında bilgi sahibi olarak, matematik bölülümünde dersleri kariyerlerine yönelik seçerken doğru kararlar alabilmesi için bölümümüzün öğrencilerine Akademik danışmanlık toplantısı yapılmıştır.

Öğrenci ister sınav sürecinde olsun, ister ara sınıfta olsun, her öğrenci kendine öncelikli olarak bir hedef belirlemeli ve sonrasında bu hedefe nasıl gideceği konusunda eylem adımlarını çıkarmalıdır. Hedefini belirlerken, sahip olduğu zekâ türünün farkında olmalıdır. Bu farkındalıkla kendi özelliklerine göre etkin bir çalışma sistemi oluşturmalıdır. Yaşamını planlayan yani hedefinin ne olduğunu bilen bir kişinin kendine olan güveni ve sonuca ulaşma şansı artmaktadır.(Tezel, 2015).

Danışmanlık, her bireyin kendi içinde var olan en iyinin ortaya çıkmasına yardımcı olan bir süreci kapsamaktadır. Bu süreç, bireyin kendisini öğrenmek ya da değiştirmek bununla beraber başkalarıyla ilgili çözmek istediği şeyleri tanımlamasına ve bu değişikliklere nasıl ulaşacağını anlamasına yöneliktir(Oğuş, 2015).

Online Seminer

01 Mart 2021