Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesinden Dr. Eldor SHERMANOV ve beraberindeki 8 öğrenci 2019 yılı Ocak ayında yapılan Mevlana ve Erasmus protokolü kapsamında üniversitemizde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelmişler ve bu kapsamda Fen-Edebiyat Fakültemizi de ziyaret etmişlerdir. Heyete Fakültemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü eşlik etmiştir.

Dr. Eldor SHERMANOV ve öğrencileri, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün derslerine girmişler, üniversiteleri ve dersleri hakkında bilgi vermişlerdir. Ayrıca Dr. Eldor SHERMANOV, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü ile yapılan ikili anlaşma çerçevesinde önümüzdeki Eylül ayında bölümden 8 öğrencinin fakültemiz öğretim üyesi Dr. Erhan SOLMAZ rehberliğinde Özbekistan’a davet edildiğini de belirtmiştir.

Fakültemizin dekanı sayın Prof. Dr. Lütfi ÖZAV, heyeti makamında kabul etmiş ve iki üniversite hakkında fikir alış verişinde bulunulmuştur. Ayrıca önümüzdeki yıllarda işbirliğinin artırılmasına yönelik çeşitli adımlar atılması planlanmıştır. Heyet daha sonra Sibel HİŞMANOĞLU konferans salonunda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünün hazırladığı “Türk Kültürünü Tanıtma” etkinliğine katılmışlardır.

10 Mayıs 2019