UŞAK ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi

Uşak Üniversitesi Biyolojik Bilimler ve Biyoteknoloji Topluluğunun 24 Kasım 2017, Cuma günü düzenlediği “Kanser Araştırmaları” konulu konferans Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinden değerli akademisyenlerin ve öğrencilerimizin yoğun ilgi ve katılımlarıyla, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde 3 oturum halinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Yılmaz’ın gerçekleştirdiği konferans Doç. Dr. Aytekin AKYOL’un “Kanserlerin moleküler temelleri ve klinik uygulamalardaki yenilikler” başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Sonrasında Doç. Dr. Güneş Esendağlı’nın tümör immünolojisi hakkında verdiği genel bilgiler ışığında Doç. Dr. Fatma Visal Okur hücresel immünoterapiyi kanser tedavisinde yeni bir alternatif olarak tanıtıp 1. Oturumu tamamlamış oldu.

Öğleden sonra gerçekleşen 2. Oturum’da Prof. Dr. Alaattin Şen, Anadolu bal arısı zehrinin karaciğer kanseri üzerine olumlu etkilerinden bahsederken, Prof. Dr. Hilal Koçdor, kanser araştırmalarında in vitro modellemeler ve biyobelirteçler hakkında bilgi verdi.

Son oturumda ise Prof. Dr. Mehmet İbrahim Tuğlu kanserde şifalı bitki ve elektromanyetik alan etkileri üzerine konuşurken, Yrd. Doç.Dr. Utku Dönem Dilli “Akciğer kanserinde immünoterapi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Program sonunda konuşmacılara teşekkür belgelerini Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülrezzak Memon takdim etti.

27 Şubat 2018